Over ons

Ik ben Marcel Lemsom, ik ben getrouwd met Marleen en we hebben samen 3 kinderen. We wonen in Marknesse net buiten het dorp waar we genieten van een mooi uitzicht over de landerijen en waar ik in mijn vrije tijd veel in de tuin te vinden ben. Ik ben opgegroeid op een boerderij, vandaar dat ik ook Agrarische Bedrijfskunde heb gestudeerd. Werken op het ouderlijk bedrijf deed ik veel maar het was te klein om over te nemen. Na mijn studie heb ik daarom gekozen om een andere passie te volgen namelijk ICT. Na mijn dienstbetrekkingen als applicatie specialist en softwaretester was het eind 2006 tijd om voor mijzelf te beginnen.

Ik had mij als ZZP’er gespecialiseerd in het testen van software en werd direct ingehuurd voor allerlei IT projecten in het land. Tegelijk kwam de vraag via via of ik het systeembeheer voor een echopraktijk wilde gaan doen. Dit bleek een hele leuke aanvulling op mijn zzp opdracht en gedurende de jaren kwamen er steeds meer praktijken vragen of ik ook hun systeembeheer kon doen.

Bij de grote IT bedrijven die mij inhuurden als tester leerde ik hoe je IT omgevingen en applicaties beheert, en hoe je omgaat met wijzigingen op systemen en netwerken. Als softwaretester weet ik hoe ik risico’s kan identificeren en classificeren. Als softwaretester versta je zowel de techniek maar ook functioneel nut en/of eisen van een systeem. Dit is de gouden formule, die ik nog dagelijks toepas bij mijn eigen klanten, het resultaat is een stabiele IT omgeving. Mijn kracht is dat ik problemen snel kan analyseren en in normale taal uit kan leggen of kan schakelen met een leverancier op meer technisch niveau.

Marcel Lemsom

Onder het motto van “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”, ontzorg ik al jaren een aantal praktijken, en dat doe ik nog steeds met veel plezier.

Sinds 2016 heb ik mijn portefeuille uitgebreid met Obdough, een declaratiepakket voor echopraktijken. Dit was al een bestaand pakket, en samen met Sorg-Saem ondersteunen we de bestaande klanten die het gebruiken. Ik heb het overgenomen omdat het aansluit bij mijn klantengroep. En persoonlijk was dit een kans om te kunnen programmeren, dat deed ik al wel voor de hobby, maar ik had nooit een doel, dus bleef het vaak bij voorbeelden (“Hello World”). Maar Windev is een RAD omgeving waarin je vrij eenvoudig iets kan maken, en nu had ik ook een stok achter de deur om door te zetten en creatieve oplossingen te bedenken als het even niet lukte want klanten wachten op een bugfix of een nieuwe feature.

In 2017 zijn we begonnen met serverhosting, we leveren een zogenaamde private cloud oplossing. Ik wilde dit graag omdat ik graag met de techniek bezig ben wil weten hoe dingen werken. Dus af en toe ‘s avonds naar het datacenter met servers en switches slepen en bezig zijn met vlans, raid-configuraties, firewalls enzovoort vind ik leuk (…maar is misschien wel een beetje een nerd ding…)

Contact opnemen