Gedegen kennis van netwerkbeheer

Vestigingen koppelen met ‘VPN tunnels’

Veel echopraktijken hebben meerdere vestigingen. Hierdoor ontstaat de wens deze vestigingen te koppelen zodat gegevens uitgewisseld kunnen worden. Lemsom ICT heeft veel ervaring in het koppelen van vestigingen via een VPN tunnel. Dit is een beveiligde netwerk verbinding via het internet. Via deze verbinding kan bijvoorbeeld het echoapparaat dat op een nevenvestiging wordt gebruikt, zijn beelden versturen naar de server op de hoofdvestiging.

Wij voor het koppelingen van vestigingen meerdere oplossingen. Één van de mooiste oplossingen is van Sophos. Hierbij hoeft er op de nevenvestiging helemaal niets geconfigureerd te worden, het Sophos kastje (RED device) hoeft alleen aangesloten te worden op het internet. Wij adviseren u graag wat voor uw praktijk de beste oplossing is.

Serverhosting

Lemsom ICT heeft eigen servers in het datacenter van Serverius in Meppel. U hoeft daarom niet zelf te investeren in dure hardware. Op basis van een vast bedrag per maand huurt u de services die u nodig heeft. Dit is ook gemakkelijk uit te breiden indien dat nodig is. Dit noemen we een private cloud oplossing.

Voordelen van migreren naar een datacenter:

  • Geen grote investering in hardware, alleen betalen wat je gebruikt.
  • Makkelijk uit te breiden, meer of minder servers of geheugen of schijfruimte.
  • Servers nemen geen ruimte in beslag op uw praktijk.
  • Servers staan fysiek veilig, kleinere kans op diefstal en/of brand/water schade.
  • Hogere beschikbaarheid van stroom en internet aansluiting.
  • Uitwijk mogelijk naar uitwijklocatie voor zeer hoge beschikbaarheid.
  • Uw data is opgeslagen in Nederland.

Security in uw echopraktijk

Is uw netwerk veilig? Zijn uw apparaten goed beschermd tegen virussen en hackers? Heeft iedere medewerker een “named account” met sterk wachtwoord? Is de toegang tot de applicaties en documenten voor iedereen beperkt tot het hoogst noodzakelijke?

Lemsom ICT werkt met diverse merken firewalls, en met Bitdefender als virusscanner. Daarnaast kunnen we een audit uitvoeren (Managed Audit) die zwakheden rapporteert. Naast de juiste “tools” is ook bewustwording noodzakelijk van de gebruikers. Je moet niet op alle linkjes klikken, en als je je pc verlaat is het een goede gewoonte om je scherm te locken. Lemsom ICT kan via een checklist een overzicht maken met punten waar aandacht aan besteed moet worden.